Работни листове – събиране и изваждане

Винаги има деца, които приключват с поставените задачи по-бързо от останалите. За да не пречат на другите в час, предварително подготвям допълнителни занимания. Ако са от сборник, по който работят всички, с поставянето на основната задачата, записвам в горния десен ъгъл на дъската страница и задачи, с които да продължат готовите ученици, или пък, докато се работи по основната задача аз пиша на дъската други за препис в тетрадката.

Скоро обаче открих един генератор на задачи от всякакъв вид и го използвам за създаване на работни листове (свалила съм и готови такива). Разбира се, правя го когато имам време. И тъй като лятото е по-свободен от училищни ангажименти период, съм се захванала с тази задача.

В предишна публикация споделих работни листове за единици, десетици, стотици, а в следваща ще споделя и за умножение и деление. Идеята ми е – всички работни листове, които успея да създам, да подредя в отделни джобчета в папка или да направя няколко папки с тях. Папката/папките може да има и име – „Най-добрите, „Най-можещите“ и др. за стимул на децата. Папките стоят на определено и достъпно за децата място и вече по преценка на ситуацията в класа, те сами могат да си ги вземат, когато приключат с основната задача.

Файлове за сваляне:     1+-до20

1Вертикално до 100

2Вертикално до 100

2Вертикално_изваждане_100

2Попълни е квадратчето_20

3Вертикално до 100

Вертикално_изваждане_100

Вертикално_събиране_на_три_числа_до_100

Попълн липсващото число до 20

Попълни в квадратчето_20

Попълни липсващото число до 30

Попълни липсващото число до 40

Попълни липсващото число до 50

Попълни липсващото число до 100

Разлагане_Допълване

Събиране на три числа до 20

Събиране на три числа_до 100